21й день

Головківка — Чимрівка (17км)

#Головківка, #РанчоЛугових, #Чмирівка, #ЧарівнеЕкопоселення, #Апітерапія

Добротворцев
Валентин

46 днів на Шляху Творця
Пройдено 1009 км
Старт : 01.06.21
Фінал : 16.07.21

Цього дня прокинувся раненько від жаркого сонця. Розмістився я поруч з Ранчо Лугових у селі Головківка. Пройшлися по території ранчо, господар Андрій розповів про те, що вже є і що планується у майбутньому. Говорили багато про сучасні методи хімічної обробки полів і що таке відношення до вирощення ні до чого хорошого не веде, про самостійність і незалежність через вирощування своїх продуктів харчування органічними методами. Говорили і про ринок землі, що наші землі раніше, як хтось мені розповідав із старших, під час війни у 42му вивозили вагонами плодючий чорнозем, то зараз те саме відбувається, тільки той чорнозем вивозять у вигляді врожаю. А біткатися, що землю заберуть якісь там іноземці немає сенсу, а є сенс брати свій клаптик і за нього відповідать. Про землю і самостійність то розмова широка і глибока, тому лишу її поки відкритою на особисті діалоги. Добавлю тільки, що Світлана Лугова малює цікаві картини, у неї є свій стиль і якісь такі очі на картинах дитячі та щирі виходять, що аж наче живі.

Як вийшов від Лугових то мав напрямок на село Чмирівка у поселення родових помість «Чарівне». Дорога тягнулася селами, полями та лісами. В один момент попав у непрохідні хащі, хоча карта показувала, що дорога є, довелося повертатися назад десь кілометр. А іншим разом навпаки, на двух електроних мапах дороги не було, а насправді вона була, і я її записував на навігатор для одної великої карти Шляху Творця. В такі моменти відкриття невідмічених на мапах стежок відчуваю себе як першовідкриватель ))

Поступово дійшов у Чмирівку, тут екоселення Чарівне. Тут коло ставочку і зібралося все поселення на святкування Сонцестояння. Весела музика, стіл багатий стравами домашніми, що кожен від себе приніс. Діти бавляться у пісочку, що завезли сюди поселенці, купаються у ставку, що викопали спільними зусиллями і коштами)) І всі в таких святкових вбраннях, приємно глянути і бути тут і зараз! Познайомився з Сергієм, що був першопроходцем переселення із міста у село, він радо привітав мене і запропонував навіть заночувати у їхньому апібудиночку (сон на вуликах) за що я був дуже вдячний, адже маючи практику апітерапії я вже знав, що висплюся дуже добре і якісно. Така перезарядка і відпочинок на моєму шляху це дуже цінно. Також мені відкрився і приємно порадував розмовою Роман, який в поселені якісно вситься взаємодіяти з волонтерами, нещодавно завів кіз і вже давненько разом з дружиною живе в Чарівному, та отримує задоволення від формування своєї філософії життя на землі. Маючи бекграунд успішного міського жителя, який наївся цивілізацією і прагне до прояву власної волі, слова Романа звучать наповненні прожитим досвідом і чітким розумінням власної позиції. В свою чергу хочеться глибоко подякувати Івану та Nadia Kalinichenko, що підтримували на шляху та скоординували по місцевості, а ще провели святкове дійство наповнене відкритістью, іграми, хороводами та душевними мелодіями, що виникали у самих їх сердцях і пронизували простір та час !

Ось на такій ноті під зцілююче жужання бджіл я і заснув у апібудиночку. А завтра буде новий день, та нове поселення Світолісся.

інші дні подорожі
204769645_2281157948687235_7107948106612005354_nphoto_2022-01-13 18.05.01