18й день

Джерело Св. Пантелеймона — Врінда-Ашрам (20км)

#ДжерелоСвПантелеймона, #ШиєваГора, #Жаботин, #ВріндаАшрам

Добротворцев
Валентин

46 днів на Шляху Творця
Пройдено 1009 км
Старт : 01.06.21
Фінал : 16.07.21

Як приємно ночувати коло джерела води, прокинувся і вмитися тобі і їсти приготувати і спокій такий всередині, і бадьорість, і впевненість ) Захиілося розвідати місцевість якісніше, тому вирішив лишити намет і трошки пройтися по кільцевій тропі від Джерела через поле на Шиєву гору і назад. Забрав з палатки основні цінні речі і пішов собі травами до гори. Перше, що відчулося тут, це якась особлива тендітна ніжність природи. Йду босий по траві, пірнаючи у неї майже по пояс, а на дотик одна радість, ніде не є колючок чи липких надукучливих ліан, все м’яко і спокійно. Причому тут на 2км маршруті через гору міняються дуже ландшафти. Тут є поле, є сад, кам’яні валуни, сосновий бір. Кожне місце має свою ікону, посил, атмосферу. Тут варто не спішити, побути, віддатися моменту. Не фоткав тут багато, не хтілося і знімати відео, вірю ви колись тут особисто станете і все зрозумієте.

Після кругового обходу я повернувся на свою базу зібрався неквапливо та вийшов у рух. Йду на село Жаботин, там розміщається екоспільнота «Вринда-Ашрам», що притримується ведичної культури, чи як то кажуть по простому у народі Крішнаїти.

Як по полям і лугам йшов, то не міг нарадіти цим безкраїм видам, наче зелене море заполонилу усього мене. Які простори думок, яка невимовна радість самоусвідомлення з усім світом чистим та невинним, чесним та справедливим. Кожен сам обирає свій шлях, кожному дано все необхідне, а нове все прийде тоді, коли готовий то відповідально прийняти : і ще багато індивідуальних істин проростає у мене на шляху. Колись ще про то напишу. Та мало по малу я дійшов до Жаботину. Зустрівся з Сергієм і Дашою, що Врінда Ашрам ведуть і розвивать. Так приємно було відчути, що ти гість і тебе шанують, просто за те, що ти є і прийшов і можеш разом розділити цей вечір, поділитися думками і бажаннями спільнотворення через Шлях Творця. Про ідеї, які усіх нас об’єднують. Про практику проживання самого сокровенного, про самостійну трансформацію тіла та духу. Про любов і традицію, та стяжання щастя. Довго ми в рівновазі так проговорили, весь вечір чай пили та мед з сот їли. Сергій займається бджолами і медом, Даша робить шоколад та солодощі різні домашні веганські, а взагалі жити за містом не просто звісно, треба трудится багато, але за все є своя оплата. І за радісну роботу приходить радісний відпочинок )

Є тут на балансі Ашраму і гостьовий будиночок у якому зараз мене розмістили, а якщо ви путнік-ходак, то і кемпінг можна організувати і літній душ і підзарядку телефонів та іншого. Сам усе проходжу та вам раджу, відкриватися багатогранності світу орієнтуючись на вічну цінність : віру у справедливість та любов !

Сонячні вечірні кайфуни

інші дні подорожі
196297155_2277421802394183_2709741455520578867_n203727288_2280160912120272_3821996742882591430_n